• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Vacanta Ideala

  • Home
  • Destinatii turistice
    • Londra
    • Paris
    • New York
    • Singapore
    • Wales
      • Cardiff
  • Filme de călătorie
  • Educație turistică
  • Echipa
  • Show Search
Hide Search

Mâncăruri tradiționale britanice

Marea Britanie are o reputație proastă în ceea ce privește meniurile autohtone, cu excepția micului dejun englezesc, care este exact așa cum ți-a recomandat medicul să mănânci dimineața – ca un rege. Dar dacă tot ați ajuns să-i treceți pragul, ar fi bine să-i încercați mâncărurile tradiționale măcar o dată. Și, cine știe, poate vă și plac.

 

1. English breakfast

Faimosul mic dejun englezesc este compus din: 1 felie subțire de șuncă de porc, de obicei pregătită la cuptor, 1 cârnat, 1 ou prăjit sau poșat, mâncare de fasole, 1 felie de pâine prăjită. Costă, de obicei, 3.95 lire, dar în zonele centrale din Londra îl puteți găsi și la 7.95 lire.

Poate fi simplu, așa cum l-am descris mai sus, dublu sau vegetarian (cărnurile sunt înlocuite cu ciuperci la cuptor și hash – un fel de piure de cartofi dat prin pesmet și prăjit în diferite forme).

Double English Breakfast – e foarte consistent, așa cum recomandă și medicul 🙂

 

2. Fish&Chips – pește prăjit, cartofi prăjiți și mazăre

N-am înțeles de ce  adaugă mazăre de fiecare dată, și dacă tot au pus-o, de ce nu o trec în meniu. Ciudățenii englezești.

Sortimentul este foarte popular în Marea Britanie și se găsește atât în restaurante, cât și în mall-uri sau mici chioșcuri la marginea străzii. De obicei, costă 4.95 lire o porție în mall-uri, dar în restaurante prețul poate fi mare.

Fish&chips la Butlers, în Bristol

 

3. Friptură de vită sau porc la cuptor, cu diverse legume

După peștele prăjit cu cartofi și mazăre, carnea rumenită la cuptor cu ceva legume (leșinate) este parte integrantă a meniului în aproape toate restaurantele britanice cu sau fără fițe, pardon stele, fiind cel mai răspândit fel de mâncare în toate locurile pe unde poți să mănânci ceva decent. Prețul pornește de la 8 lire în sus, în funcție de restaurantul sau cafeneaua unde comanzi.

De obicei, porțiile sunt completate cu Yorkshire pudding, care nu este deloc o budincă, așa cum sugerează denumirea, ci o combinație între chiflă și gogoașă (fără zahăr).

Trebuie să recunosc, totuși, că în Anglia am mâncat cea mai bine făcută friptură de vită la cuptor.

 

Friptură de vită la cuptor cu legume și Yorkshire pudding, în Kardomah Cafe din Swansea, Wales

 

4. Jacket Potatoes

Cartofi la cuptor cu umplutură de brânză de diverse tipuri, fasole, cu tuna și maioneză sau combinații între acestea. Foate populari, jacket potatoes pot fi găsiți și la colțul străzii, în cafenele, restaurante sau la toate târgurile și festivalurile. Cel mai mic preț este în jur de 5 lire.

5. Plăcintă de mere cu cremă de ou (custard)

Plăcinta de mere britanică poate fi preparată după diferite rețete și poate lua diverse forme, însă cea care mi-a plăcut cel mai mult a fost plăcinta din fotografia de mai jos. Fierbinte, crocantă și bine îngropată în custard. 

Acest custard poate fi cumpărat din orice supermarket, în caz că vreți să încercați să vă preparați ceva acasă, la airbnb-ul unde locuiți.

Related

Written by:
admin
Published on:
March 11, 2020
Thoughts:
No comments yet

Categories: Recomandări pentru gurmanziTags: english breakfast, fish&chips, friptura de vita la cuptor cu legume, jacket potatoes, mancaruri traditionale britanice, mic dejun englezesc, peste cu mazare si cartofi prajiti, placinta de mere

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Footer

Keep In Touch

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
  • Politica de confidentialitate